divendres, 6 d’agost del 2010

Tarzán, nosaltres i la selva amzònica!

Acabem d´arribar a la civilització. Han estat tres dies formidables.
Vam sortir de manaos el dia 3 amb un petit vaixell que ens va portar fins a l-entrada de lÁmazónia. Allà ens esperaven unes furgos hippies (com les que a nosaltres tan ens agraden) que ens van portar durant una horeta i mitja fins agafar una altra barqueta (aquesta molt més petita ja) fins arribar al lodge ons ens vam allotjar la primera nit. La sensació del viatge ja va ser excepcional. la immensitat d-aquell rio, d´aquella exhuberant vegetació, els sons d´alguns animals totalment desconeguts per nosaltres... ens feia sentir lliures. Coincidim amb un petit grup amb qui compartiiem el viatge: el jorge, un sevillano trtamundos "estupendu" amb el que vam connectar de seguida i del que vam aprendre moltíssim, una parella d´anglesos traqnuils com nosaltres i molt respectuosos amb els que hem compartit i rigut de les aventures i un matrimoni portugués que a estones han estat i a estones no, diguéssim que portaven un altre ritme (jajajaja).

En arribar vam dinar (per cert, tot era deliciós, és clar peixet acabat de pescar, només faltaria!) i de seguida ens vam posar a fer el reconeixement de l´entorn. El nostre mitjá de transport per excel.lència ha sigut la barqueta, de vegades amb un petit motor i dáltres a rem. Ens van presentar a qui seria el nostre guia i més tard heroi: en Tarzán. i no és conya, aquestes el seu nom a lÁmazones, fill d´un chamán i expert amb tot allo que té a veure amb la vida salvatge, tot un crac! Vam anar a veure diferents especies d´animals, vam al.lucinar, aixó fins la posta de sol que va ser quelcom espectacular, hi penso i se´m posa la pell de gallina.

Vam sopar i a la nit vam sortir a veure de nou la vida nocturna, aquest cop en Tarzán va agafar un Yacaré (Caiman) de l´aigua i el vam estar agafant: increible, a més l-animaló estava molt i molt relaxat.

De tornada al lodge, vam decidir dutxar~nos abans d´anar a dormir, feia molta calor i tanta humitat que al dia seguent encara tenime els cabells molls, diguessim que va ser una nit molt i molt humida (jajajaja);

El segon dia vam esmorzar molt d´hora i vam anar a fer una excursió, aquest cop a peu per la jungla, el tarzan anava explicant de quina manera es podria sobreviure a la selva, tant a nivell de plantes medicinals com menjar (molt interessant la teoria i espero no haver~la d´aplicar a la pràctica). Després vam tonar a dinar, a la tarda petita excursió amb barca per veure com treballen artesanalment el cautxo i després a preparar tot per sobreviure una nit a la selva!!!

En Tarzán ho va preparar tot> hamaques, mosquiteres, caixa de queviures i aigua, tot a la barca i a bscar un lloc on fer el campament!!!! De fet nosaltres vam fer ben poc, ell va prepara el campament en un moment, quina habilitat!!!! Les hamaques, les mosquiteres ben posades per no patir picades, el foc i el sopar, vam cuina pollastres, arros i de fruita abacachi (deliciosa pinya). Mentres es feia el sopar i la jungla era cada cop més fosca, vm parlar de l´amor, dels somnis, dels projectes i d´històries de por selvátiques!!!! Se sentien cada cop més sons, i tot i que estavem tranquils (penseu que a fer el vivac de tot el grup només vam anar el Gerard i jo), intentávem estar atents als possibles perills!

Després de sopar ens vam posar a les hamaques i a dormir! Els primers minuts van ser emocionants, estranys, impactants, i a poc a poc ens hem anat fent a la selva i cal dir que hem dormit molt i molt bé! A les 6 del matí, el Tarzan ens ha despertat, hem recollit el campament, hem pujat a la barca, i de camí a casa hem vist una espectacular sortida del sol! Heme smorzat i després hem visitat una família tradicional de l´amazonia, com s´organitzen, com treballen, etc, hem dinat i hem tornat cap a Manaos.

Ha sigut una experiéncia relament increible i totalment recomanable, hem connectat totalment ambla natura i el primer xacra está més que activat!!!! Ara anirem pel segon que és el sexe (jjaaja, és broma, o no!) Tenim coses meravelloses al planeta Terra que cal cuidar~les, mimar~les i conservar~les. M´he sentit molt feliç i afortunada d- haver viscut l´experiència, MUITO OBRIGADA AMAZÓNIA!!!

Disculpeu les faltes d´ortografia