divendres, 27 d’agost del 2010

Tomes falses brasileres

I com sempre en els viatges, hi ha mil i una aventures, mil i un detalls que fa que el viatge tingui quelcom més de divertit, un en explico algunes per si voleu riure una estona!

  • Et ve la regla en plena selva amzònica i... sobrevius! Encara reivindico més el valor de la copa menstrual que em va salvar molt dignament!
  • Et trones bastant experta a 'hora de pujar i baixar de barquetes, vaixells a motor i llantxes... el que encara no havies controlat és pujar en ple oceà atlàntic des de l'aigua i amb un vent considerable en una "barquitxuela" de vela. Us asseguro que la meva imatge amb mig cos a l'aigua i l'altre mig cos a sobre la barca, intentnat pujar, no va tenir desperdici. El Gerard encara riu...
  • Viure durant dos dies en una caseta colonial d'Olinda (la casa de los espíritus, de debó) i que el llit et caigui literalment al terra durant dues nits seguides, i us asseguro que només dormíem!
  • Caure en plena mar en un buraco (així li diuen en brasiler als forats profunds) veient peixets als arrecifes de corall i quedar-te amb el cul en pompa.
  • PAI.- aquesta era la paraula clau quan la gerent d'un hotel ens intentava dir alguna cosa i no ens enteníem, ella es posava nerviosa i noméserem capaços de riure! Li vam dir que si eres que no havíem pagat l'hotel i deia que no, que si ens semblava petit l'espai i també ens deia que no! Sort d'una francesa (després parlaré d'ella) que ens va dir que PAI vol dir PARE, i que aquell dia celebraven el dia del pare i que la nit d'hotel era gratis per ells (llàstima, que no vam arribar a temps :)
  • La FRANCESA: se'ns presenta com una fan del Brasil, que va no sé quants cops l'any, sempre sola, i que parla no sé quants idiomes, entre ells el castellà que el barrejava amb el portugués i es passava el dia disculpant-se, quan no calia perquè nosaltres ja enteniem prou... en fi, que ens va voler donar el mil i un consells, i resulta que després nosaltres vam ser més espavilats que ella, ja que per arribar a jericoacuara ho vam fer amb 12 hores i ella mab dos dies perqè no sé quins lios es va muntar, i en comptes de seguir el camí direcció Jeri, va tirar enrera fins a Sant Loiuis ja que segons ella era el camí correcte. quan la Vam trobar de nou per Jeri, jo només podia riure! I ens deia que li agradava molt aquell poble i que es quedaria més dies dels previstos: nosaltres pensem que la pobra estava esgotada de tant viatjar.. al revés!
  • EL Gerard, al llarg del dies tenia més pinta a un Ferrero Rocher, aquest any li ha tocat a ell rebre les picades dels maeïts insectes!!!
  • PUJAR AL BUSOS REGULAR: resukta que a Brasil, tenen la gran idea que per entrar al busos has de passar per una espècie de tanca 'aquelles que giren, com una ruleta, bastant estreta per cert, i no pensen que de vegades els motxilleros com nosaltres, ens toca pujar allà amb la motxilla a l'esquena i és clar... ens quedàvem atrapats! Sort que en algunes ocasions ens empaitaven per darrera i al final la pressió feia que tot passés o bé les frenades i accelerades dels conductors que feien que passessis de totes maneres! Era una imatge molt divertida, sobre tot pels que ho veien des dels seus seients!
  •  I Finalment jo bevent cervesa, també és una gran toma falsa brasilera!!!

 UNA ABRAÇADA!!!

Tornada a Rio de Janeiro!

I després d'un mes voltant perl Nord del Brasil, tornem a l'origen (diuen que sempre es torna, oi? doncs nosaltres també!). Les tornades alspunts d'origen són interessants ja que allò que ens semblava desconegut fa 30 dies, ara ens assembla que tornem a casa nostra i recorrem els carrers de Rio com autèntics carioques (tenim les txinel.les incrustrades als peus!), i com sempre les postres són les més dolces i ens vam retrobar amb la Tereza, una entranyable, interessant i apassionada persona de la que en qüestió de pocs minuts vam aprendre moltíssim de les seves sàvies paraules. després de 10 anys em va encantar la retrobada, vam recordar aquell mes d'agost a les faveles i em van venir aquells records i aquells aprenentatges fets als 22 anys que realment van fer que hages una Marta abans del Brasil i una Marta després del Brasil. I és que les experiències són vitals, tinc tant per aprendre encara!!!

I fins aquí les històries d'aquest viatge, on ens emportem la calma brasilera, la seva música, el seu amazones, els seus deserts amb llacs, les seves platges, els seus sucs de fruita deliciosos i els somriures de les persones!

Gràcies a tots i a totes que heu anat compartint el viatgedes de 10000Km de distància, tan lluny i tan aprop.