dimarts, 29 de novembre del 2011

Mucha, mucha policía!!!

Avui hem anat d'excursió amb els nois i noies de l'Aula Oberta al Park Güell, i hem ensopegat amb la policia... dos cops :)
La primera observació que vull fer és la quantitat de policia i vigilants que un dimarts de Novembre havia en el Park Güell. Robar, no ens han robat res si aquest és l'objectiu de la presència policial en els espais públics.
Aquest llargandaix ha estat protagonista de la topada amb la "poli". Els nostres alumnes es volien fer una foto en el bonic animaló que va dissenyar Gaudí, i és clar, se la volien fer a sobre d'ell! Era evident que aquest fet no anava en sintonia amb les normes cíviques, però de vegades cal explicar-les abans, pot ser els adolescents encara estan en procés d'aprendre el que esp ot fer i el que no? Doncs bé, la policia, ben lluny de tenir un discurs pedagògic de cara als joves, els han increpat de mala manera, i els nostres alumnes, s'han encarat! Els demanaven que parlessin amb respecte, alguns, i d'altres s'han posat al seu nivell dient-li's el nom del porc. Han calgut les nostres habilitats didàctiques per paliar el tens moment.

Pensàvem, que després d'una bona topada, quedaria com l'anècdota del dia, però no ha estat així. De tornada, quan anàvem al metro, a les 15h30 de la tarda i força ple, un alumne jugava a treure el cap per la porta a cada parada. En una d'elles, a l'andana hi havia dos policies (i un secreta al vagó), que no han dubtat en pensar que el nostre alumne "amagava alguna cosa" o era "presuntament culpable d'alguna cosa". Total, que han pujat i directament han anat cap a ell, demanant-li què feia, i a on anava. L'educador de l'Aula Oberta li ha explicat que érem d'un Institut, però sembla que al policia no li ha quedat massa clar, i els ha demanat el bitllet de metro, que tenia jo, i que en aquell moment estava en un altre espai del vagó amb altres alumnes que, per cert, no paraven de moure's com belluguets! He anat cap allà, amb la cara blanca, pensant si tindríem o no problemes, i per sort, suposo que amb la meva cara, pagava, s'han tranquil.litzat i ens han dit que no havia cap problema.

Imagineu-vos els nois com s'han quedat, quan per fer res, d'alguna manera s'han sentit jutjats, i sort que anàvem amb nosaltres i s'han sabut controlar prou bé, però si no.... haguessin aguantat el tipus? Cal que la policia actui així o haurien de tenir un rol més educatiu amb els nois i noies adolescents?

Quanta feina!!! Avui m'ha semblat que les retallades van per tothom, excepte per la policia, que hi havia 1 per cada 10 metres quadrats...... segueixo pensant en el dia que el lema "MENOS PROHIBICIÓN Y MÁS EDUCACIÓN", esdevingui una realitat, el món serà molt millor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada